Συνταγές
Πολύ δροσερό και ανάλαφρο για το καλοκαίρι – μωσαϊκό μόνο με ζελέ και φρούτα
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
6 φακελάκια τζέλλυ -ζελέ διάφορες γεύσεις και χρώματα
2 φακελάκια τζέλλυ κίτρινο λεμονιού ή φράουλας
1 κομπόστα μεγάλο διάφορα φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 1 1/2 ποτήρι νερό για το κάθε φακελάκι. Τα βάζουμε σε ορθογώνια πυρέξ .Όταν κρυώσουν, στο ψυγείο να πήξουν. Μετά τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα βάζουμε σε μια κούπα μεγάλη και τα ανακατεύουμε.
Έχουμε στραγγίσει τα φρούτα. Κάναμε και 2 φακελάκια τζέλλυ λεμονιού κίτρινο με 1 1/2 ποτήρι νερό ζεστό και μετά βάζουμε και 1 1/2 ποτήρι το σιρόπι της κομπόστας.
Ανακατεύουμε καλά τα φρούτα στα κομμένα τζέλλυ και τέλος τους βάζουμε το τζέλλυ λεμονιού ή φράουλας που έχει κρυώσει. Βάζουμε σε φόρμες και στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Πραγματικά είμαι βέβαιος ότι θα λατρέψετε το λευκό μωσαϊκό με 3 υλικά.
Το πιο φανταστικό λευκό μωσαϊκό που έχουμε φτιάξει κ έχουμε φάει οικογενειακώς…. απίθανο!
H συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε κύβους
450 γρ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε στον κάδο τα πτι μπερ, ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε μορφή ρολό. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 6 έως 8 ώρες πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Δες παρακάτω όλα τα βήματα για να φτιάξεις και εσύ με τον πιο εύκολο τρόπο “μωσαϊκό “..
H συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki