Connect with us

Συνταγές

Τέλεια κρουασάνακια βουτύρου

Published

on

75231816 2247809142177665 6130556019601833984 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τόσο ζηλευτά και αφράτα που θα τα απολαύσετε με μεγάλη χαρά..

Υλικά :
Για 8 έως 10 κρουασάν

270 γραμμάρια αλεύρι σκληρό ή αλεύρι robin hood ,το γνωστό Αμερικάνικο αλεύρι.
50 γραμμάρια βούτυρο.
Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη ,αν τα θέλετε πιο γλυκά βάζετε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
20 γραμμάρια μαγιά φρέσκια της μπύρας
200 γραμμάρια βούτυρο,Όλυμπος ή lurpak το κλασσικό ανάλατο.
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό ,θερμοκρασία περιβάλλοντος.
40 γραμμάρια γάλα φρέσκο
ελάχιστο αλάτι.

Για την επάλειψη:
Ένα αυγό
20γρ γάλα φρέσκο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένο σε ένα μεγάλο μπώλ προσθέτετε το αλάτι και ένα μικρό κομματάκι βούτυρο 50 γραμμαρίων και το αναμειγνύετε.

Σε ένα άλλο μπώλ διαλύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το κρύο νερό και το αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο για να ξεκουραστεί για λίγη ώρα, περίπου ένα τέταρτο .

Ρίχνετε τη μαγιά στο μείγμα του αλευριού και δουλεύετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη αν είναι πολύ σκληρή προσθέτετε λίγο γάλα ακόμη, ζυμώνετε για περίπου δέκα λεπτά για να γίνει μία εύπλαστη ωραία ζύμη,όχι σκληρή για να γίνουν τα κρουασάν αφράτα .

Ακολούθως βάζετε τη ζύμη σε μία λαδωμένη λεκάνη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ένα μέρος χλιαρό μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο , ανάλογα θέλει μια έως μιαμιση ώρα, όταν φουσκώσει η ζύμη την ακουμπάτε σε αλευρωμένο τραπέζι και την ανοίγετε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο .

Με το μαχαιράκι παίρνετε μικρές ποσότητες βουτύρου και καλύπτετε το ένα τρίτο της επιφάνειας .

Με προσοχή διπλώνετε το φύλλο στα τρία έτσι ώστε το τμήμα που δεν έχει αλειφτεί με βούτυρο να είναι στη μέση, πιέζετε καλά τις άκρες για να κλείσουν, βάζετε τη ζύμη σε ένα σακουλάκι και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα .

Ανοίγετε πάλι τη βουτυρωμένη και διπλωμένη ζύμη σε φύλλο παραλληλόγραμμο και επαναλαμβάνετε την προηγούμενη διαδικασία τρείς φορές ακόμη στο τέλος αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο για δύο ώρες .

Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα φύλλο μακρόστενο με μικρή πλευρά 40 εκατοστά ,με ένα κοφτερό μαχαίρι ισιώνετε τις άκρες και κόβετε το φύλλο στη μέση κατά μήκος ,από τις δύο λωρίδες που δημιουργούνται κόβετε τα τέσσερα έως πέντε τρίγωνα.

Πρέπει να είναι όλα όμοια για να ψηθούν και όμοια. Τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε κρουασανάκια δίνεται την καμπυλωτή φόρμα στα κρουασάν και τα βάζετε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα .Τα αλείφετε με το αυγό και το γάλα , τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν για μία ώρα .

Τα αλείφετε πάλι με το αυγό και το γάλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 20 έως 30 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα!!!!

Τώρα αν θέλετε, πριν τα τυλίξετε βέβαια τοποθετείτε σοκολάτα ή ότι άλλο υλικό γλυκό ή αλμυρό επιθυμείτε

Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ώρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές5 ώρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές6 ώρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές8 ώρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές10 ώρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές12 ώρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές12 ώρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές14 ώρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές1 ημέρα ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές1 ημέρα ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές1 ημέρα ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές2 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές3 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Συνταγές4 ημέρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές4 ημέρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Exit mobile version