Συνταγές
Δοκιμάστε γιατί πραγματικά αξίζει η γεύση του – γύρος μοσχαρίσιου συκωτιού με πλιγούρι
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
ΥΛΙΚΑ
Πλιγούρι:
100 γρ. Ελαιόλαδο καλό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα πλιγούρι
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτρυμμενο μαύρο πιπέρι
3 κούπα ζεστό νερό με 1 κυβο ζωμό λαχανικών ανάλατο
Χυμό ενός λεμονιού
Για το Συκώτι
60 γρ. Ελαιόλαδο καλό
500-600 γρ. συκώτι κομμένο σε μικρά κομμάτι
Λίγο Μπαλσαμικο τρούφας
Ρίγανη
Θυμάρι
Λίγο αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο μαύρο
2 κ.σ αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του σε σιγανή φωτιά για 10′ λεπτά.
Στο διάστημα αυτό ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι σε ενα σακουλάκι και προσθέτουμε το συκώτι, κουνάμε 1-2 φορές τη σακούλα για για να πάει το αλεύρι παντού. Αφαιρούμε τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι από το συκώτι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το συκώτι και λίγο μπαλσαμικο τρούφας. Ψήνουμε για περίπου 10′ λεπτά από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το συκώτι με προσοχή απο το τηγάνι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και αφήνουνε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά κλείνοντας το φαγητό με καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε το καπάκι.
Αφήνουνε έτσι για 15′ λεπτά.
Σερβίρουν πάνω σε πράσινη σαλάτα με λίγο αγγουράκι, ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγη παρμεζάνα…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.