Συνταγές
ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ – πολύ νόστιμο γύρος και οπωσδήποτε, πολύ υγιεινότερο, σε σχέση με τους έτοιμους!
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Στήθος φιλέτο 2 κομμάτια, μπούτι φιλέτο 4 κομμάτια, μουστάρδα Dyon, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. βιολογική σκόνη λαχανικών, κρεμμύδι πολτό, κόκκινο γλυκό πιπέρι καπνιστό, σκόρδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, (1 μεγάλο), το σωτάρουμε με ελαιόλαδο να φύγουν τα υγρά και ανακατεύουμε σε μπωλ με την μουστάρδα, το πιπέρι, το αλάτι, την βιολογική σκόνη λαχανικών και κάνουμε το μαρινάρισμα.
Στρώνουμε ένα φιλέτο, κάνουμε επάλειψη με το μίγμα και στρώνουμε και το άλλο φιλέτο, μία στήθος, μία μπούτι, στο σύνολο 6, το τοποθετούμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με ζελατίνα.
Οταν είναι για να το κόψουμε πρέπει να είναι παγωμένο ελαφρά για να κόβετε εύκολα, το ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε.
Το συνοδεύουμε με πίτες, (μικρές ή μεγάλες), ότι προτιμάει ο καθένας και ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ πατάτες & τσιπς κολοκυθιού.
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πεντανόστιμη σουσαμόπιτα με μπισκότο.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο ελαφρά
-1 κούπα αμύγδαλο ασπρισμένο και χοντρό τριμμένο
-μισό κιλό φύλλο Βηρυτού
-250 γρ. βούτυρο Νουνού, (λιωμένο) +λίγο σπορέλαιο, (4 κτσ.)
-2 βανίλιες
-κανέλα 1 κτσ.
-γαρύφαλλο 1 κτγ.
-λίγο μοσχοκάρυδο
-5 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
-1 κτσ. ζάχαρη
Σιρόπι
-3 ποτ. ζάχαρη
-2 ποτ. νερό
-λίγο χυμό λεμονιού και μια φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε 3 φύλλα αφού βουτυρώνουμε ενδιάμεσα ρίχνουμε γέμιση και τυλίγουμε.
Κόβουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Από πάνω ρίχνουμε όσο βούτυρο περίσεψε και σιγοψήνουμε στους 160 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
Κρύο το σιρόπι, καυτό το γλυκό.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”