Συνταγές
Πίτες το σ/κ που θα σας λύσουν τα χέρια
Η Συνταγή είναι από Sophia Tsurampei Tsamperlen V – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για το φύλλο (26 φύλλα)
1.200 γρ.αλευρι κοσκινισμενο, 2 κ.σ.ξυδι, 5 κ.σ λάδι, 1 κ.σ αλάτι και 650 ζεστό νερό.
Ζύμωμα καλό, φτιάχνουμε μπαλάκια τα βάζουμε σε ταψί με αλεύρι και σκεπάζουμε . Ανοίγουμε με νισεστε.
Για την γέμιση
πράσο-κιμά,1 κιλό κιμά, 5 πράσα, 3 κρεμμύδια ξερά, 3 κ.σ.τραχανα, 3 αυγά χτυπημένα
αφού κρύωσει η γέμιση. Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ και κύμινο.
* πίτες με πλιγούρι και λαχανικά ή/και πράσο-κιμά.
** Ότι περισσέψει πεταλακια με πράσο-κιμά και σαλιγκαράκια με φέτα.
Η Συνταγή είναι από Sophia Tsurampei Tsamperlen V– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Αγαπημένη γλυκιά πίτα με κίτρινη κολοκύθα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ:
1 1/2κ τριμμένη κίτρινη κολοκύθα στον τρίφτη τυριού στο χοντρό Σχεδόν 1φλ λάδι ,
1 1/1φλ σταφίδες ,
1 1/1φλ φλ καρυδόψιχα,
1/2φλ σουσάμι καβουρντισμένο (βάζω σε αντικληρικό τηγάνι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα ),
1φλ ζάχαρη,
2 κ σ κοφτές κανέλα,
λίγο γαρύφαλλο,
λίγο μοσχοκάρυδο,
80γρ ρύζι πλυμένο
1 χωριάτικο φύλλο άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε με το 1/3 του λαδιού την κολοκύθα για 10 λεπτά. Βάζουμε σε λεκάνη κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Ρίχνουμε τα υλικά κι ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το ταψί. Απλώνουμε φύλλο και λαδώνουμε Από τα 6 της συσκευασίας
Βάζουμε τα 4 κάτω. Ρίχνουμε τη γέμιση και διπλώνω τα φύλλα. Λαδώνουμε καλά και βάζουμε και τ αλλά 2 Λάδι και νερό. Χαράζουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 50 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη και κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”