Συνταγές
Σπιτικά κολοκυθάκια γεμιστά της κατσαρόλας με κρεμώδες αυγολέμονο
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Είχα 5 κολοκυθάκια, τα έξυσα με πηρούνι, τα εσκαψα μέσα και ετοίμασα την γέμιση.
Για την γέμιση.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 καρότο τριμμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, άνηθο πιο πολύ και λίγο δυόσμο όλα ψιλοκομμένα, 200 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο κιμά και χοιρινό ανάμεικτο, 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ έβαλα διότι δεν είχα Καρολίνα, αλατοπίπερο πάπρικα γλυκιά, ελαιόλαδο γύρω στο 1 φλυτζάνι του τσαγιού. Καί λίγο πιο κάτω. Επίσης και 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου.
Εκτέλεση
Τώρα έστρωσα στο πάτο της χύτρας λίγο λάχανο όπου ήταν στο τέλος και είχαν μείνει οι καρδούλες. Έβαλα μισή πιπεριά Φλωρίνης σε φετουλες, μισό πράσο σε φετούλες.
Ζύμωσα την γέμιση, όχι δεν τσιγάρισα, γεμίζω τα κολοκυθάκια, για καπάκι έβαλα λίγο καρότο σε φετούλες και λίγο από το σκαμμένο Κολοκυθάκι.
Γέμισα και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στη μέση. Λίγο γέμιση πού έμεινε την έβαλα από πάνω σαν γιουβαρλάκι, ξέχασα να βάλω και καμμιά πατάτα ενδιάμεσα, δεν πειρζει, έγινε υπέροχο΄.
Έκλεισα την χύτρα με το καπάκι και βράζω για 20′ και είναι οκ. Ύστερα έφτιαξα το αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο..
Χτυπάμε 2 ασπράδια αυγών σε μαρέγκα, ρίχνω και τους κρόκους, ανακατεύουμε σε μπωλ 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ, το χυμό από 1,5 λεμόνι και λίγο ξύσμα, ρίχνω λίγο ζουμάκι από το φαγητό μαζί με τα χτυπημένα αυγά, και όπως είναι ρίχνω μέσα στο φαγητό.
Σβήνω την φωτιά γυρίζω τη κατσαρόλα κυκλικά 2-3 φορές και έτοιμο. Σερβίρουμε και στο ένα πιάτο βάζω περισσότερο ζουμάκι όπου αρέσει στην πεθερά μου. Ενοειται ότι βάζω στο πλάι και λίγο λάχανο.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.