Συνταγές
Σοκολατάκια ανώμαλα – απολαυστικά και λαχταριστά
Νόστιμη συνταγή “Κατερινα Μαδικα – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
200 γρμ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμενα.
3 κουβερτούρες πλαυλιδης.
2 κ. σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί μαζί με το ηλιέλαιο
πρόσθετουμε τα αμύγδαλα ανακάτεψα καλά
άφηνουμε το μείγμα15 λεπτά να παγώσει με κουτάλι τοποθέτητουμε σε λαδόκολλα
τα βαζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για ένα μισάωρο και μετά τα γαρνίρισα με λευκή κουβέρτα.
Νόστιμη συνταγή “Κατερινα Μαδικα – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Συνέχισε να δοκιμάζεις τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.
Δες παρακάτω πως να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου πεντανόστιμα και εύκολα σπιτικά σοκολατάκια, πάρα πολύ οικονομικά!
Υλικά
- 3 φλιτζάνια κομμάτια σοκολάτας γάλακτος
- 450 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
- Λίγο αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού σπασμένα φουντούκια ( ή καρύδια )
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Στη βαριά κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας με το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια ( ή τα καρύδια ) και τη βανίλια.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε ταψί. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να παγώσει. Το βγάζουμε, κόβουμε τα σοκολατάκια σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: tasty-day