Συνταγές
Καταπληκτικό σαραγλί με αμύγδαλο
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Σας δίνουμε την δοσολογία για μισό κιλό φύλλο κρούστας.
Μισό κιλό φύλλο κρούστας, μισό φλιτζάνι βούτυρο αγελαδος λιωμένο, μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο, έξι φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροαλεσμένα, δυο κουταλάκια κανέλα, μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
δύο φλιτζάνια νερό, τρία φλιτζάνια ζάχαρη, χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αμύγδαλα, τυλίγουμε σε ρολό, μετά σε σαλίγκαρο και βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
Συνεχίζουμε έτσι, σχηματίζοντας με τα ρολό ένα σπιράλ, καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά.
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά.
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό και ζεστό σιρόπι.
Γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σαραγλι..!!
Η συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο κρούστα, εγώ έβαλα Βηρυτού
150 γρ. καρύδια ωμά
150 γρ. αμύγδαλα ωμά
250 γρ. βούτυρο Lurpak
1 κτγ. κανέλα
1/2 κτγ. γαρύφαλλο
φιστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 ζάχαρη
3 κτσ. μέλι
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Εκοψα τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και ανακάτεψα μαζί την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ανά δύο φύλλα έριχνα επάνω μείγμα γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνα σε ρολάκια, το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια μου και στο τέλος το έκοψα σε κομμάτια.
Έριξα πάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο.
Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Είχα βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά, έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό, ζεστα και τα δύο όχι καυτά.!!
Πασπάλισα με το φιστίκι..!!
Η συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.