Συνταγές
Ξεκίνημα Σαρακοστής και το πρώτο γλυκάκι για όλους τους αγαπημένους μας είναι το σαραγλί
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα φύλλο κρούστας Κανάκι
600 γρ. βιτάμ
180 γρ. τριμμένο καρύδι
180 γρ.τριμμένο αμυγδαλο
2 κτγ. κανέλα πολυ κοφτές
1 κτγ. γαρύφαλλο
Σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό, 2 στικ κανέλας
4 κτσ. μέλι γεμάτες
6 γαρύφαλλα ολόκληρα
Φλούδα από ένα λεμόνι
2 κτσ. λεμόνι
2 κτσ. ρακή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα το σιρόπι στην φωτιά πρώτα, και μόλις πήρε βράση το έσβησα και το άφησα να κρυώσει.
Απλώνουμε ένα φύλλο, κατάβρεχα με το λιωμένο βιτάμ, απλώνουμε άλλο ένα από πάνω.
Εριχνα γέμιση αραιά, (ανακατεμένα τα ξηροκάρπια και κανέλα, γαρύφαλλο, χωρίς ζάχαρη μέσα), έβαζα δύο ξυλάκια από σουβλάκι, το ρόλλαρα, το σούρωσα και αφού έβγαλα τα καλαμάκια, το βάζουμε στο ταψί μου και το αλείφουμε καλά με βούτυρο.
Ετσι κάνουμε μέχρι που τελειώνουμε με το φύλλο. Οτι βούτυρο έμεινε το άπλωσα όλο από πάνω.
Ψήνουμε μια ώρα και ένα τέταρτο στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς.
Καφτό γλυκό, κρύο σιρόπι.
Έγινε τραγανό απ’ έξω και μέσα σιροπιασμένο όσο πρέπει για τα γούστα μας.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!