Γλυκα
Τι νοστιμιά! Τι τσαχπινιά είναι αυτή! Υπέροχη πουτίγκα με τσουρέκι μήλα και αμύγδαλα
Για άλλη μια φορά μια τέλεια συνταγή.. με ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα για πουτίγκα με τσουρέκι !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
για τα μήλα
4 μήλα κομμένα σε κύβους
60gr. βούτυρο
80gr. καστανή ζάχαρη
5gr. κανέλα
για την πουτίγκα
450gr. τσουρέκι κομμένο σε κύβους
300ml. γάλα
200ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 μεγάλα αυγά
20ml. λικέρ πικραμύγδαλο
για το στόλισμα
σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)
100gr. φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μαγειρεύοντας τα μήλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, την καστανή ζάχαρι, τα μήλα και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Οταν μαλακώσουν τα μήλα, βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της πουτίγκας. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε τα αυγά, συνεχίζουμε με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ.
Σε ένα πυρέξ 22Χ30 εκατοστά, στρώνουμε τα κομμάτια του τσουρεκιού και από πάνω ρίχνουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα του τηγανιού. Πασπαλίζουμε με τα μισά από τα φιλέ αμυγδάλου. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο τσουρέκι.
Αδειάζουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ το μίγμα με τα αυγά.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα από τα φιλέ αμυγδάλου.
Kαλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Στην καλύτερη των περιπτώσεων το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
Κατόπιν, ψήνουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί και άλλα 20 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο, στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στον αέρα πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
Σερβίρεται κρύα και προαιρετικά στολίζουμε με σιρόπι καραμέλας.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τη πιο λαχταριστή “πουτίγκα με τσουρέκι” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor