Συνταγές
Αφράτη πουτίγκα με βελούδινη κρέμα και απλή διαδικασία
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά καρυδόπιτας:
6 αυγά, 100 γρ. ζάχαρη, 155 γρ. αλεύρι, 1 φάκελ. μπέικιν, 2 κτγ. κανέλα, μισό κτγ. γαρύφαλλο, 125 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, 1 κτσ. μέλι, μισό λεμόνι, βράσιμο 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καρυδόπιτας:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Λαδώνουμε το ταψί, (28ν.) ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35 λεπτά! Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό-ζεστό σιρόπι.
ΚΡΕΜΑ
Υλικά:
1 λίτρο γάλα, 5 κτσ. ζάχαρη, 4 κτσ. γεμάτες κορν φλάουρ, 2 κτσ. γεμάτες αλεύρι, 1 βανίλια, 50 γρ. βούτυρο, 200 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια.
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Όταν κρυώσει τελείως την αφρατεύουμε με το μίξερ! Και τέλος ρίχνουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό! Ρίχνουμε και πάνω της κανέλα-καρύδια και το βάζουμε στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.