Συνταγές
Είναι τέλειες για μεζεδάκι – πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πιπεριές
7 – 8 σκελίδες σκόρδο
Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος .
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσιου και ψήνουμε 20 λεπτά απο τη μια πλευρά και τις γυρίζουμε άλλα 10 λεπτά από την άλλη .
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν περίπου 45 λεπτά ,κατόπιν βγάζουμε τη φλούδα βγαίνει εύκολα.
Τις κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα σπόρια και τις τοποθετουμε σε μπολ με σειρά ,βάζουμε σκόρδο κομμένο σε φετάκια, μαϊντανό ,αλάτι, ξύδι και λάδι ,το κρατάμε στο ψυγειο .
Οταν θελουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 20 λεπτά νωρίτερα επειδή το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγειο .
Αν θελουμε βάζουμε σπορέλαιο ή μισό μισό ,εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
καιρός της πιπεριάς… Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικου.!!!
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για 10 πιπεριές ανοιχτοπράσινες
10 φέτες μπέικον
5 φέτες σαλάμι αέρος
10 λιαστές ντομάτες
Κρέμα γάλακτος
Τρεις κουταλιές της σούπας πέστο Βασιλικού
Ένα κομμάτι τυρί τσένταρ τριμμένο στο λεπτό τρίφτη..!!
Εκτέλεση
Σε αλατόνερο βάζετε τις πιπεριές να πάρουν μία βράση… Μόλις κρυώσουν τις κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια.!! Αφήστε τα κοτσανάκια τους επάνω.
Σε ένα βαθύ σκεύος ψιλοκόβετε τα αλλαντικά με τη λιαστή ντομάτα και ανακατέψτε καλά.. Σε ένα άλλο σκεύος τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το πέστο Βασιλικού, αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές.
τοποθετείται στη σειρά σε ταψί και ρίχνετε από λίγη κρέμα γάλακτος στην κάθε πιπεριά …ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 220 μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να ροδίσουν καλά
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”