Συνταγές
Καλο χειμώνα λέμε πλέον – Πιπεριές Φλωρίνης για κατάψυξη
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ απλά κόβουμε το καπάκι τους, (το οποίο τη λίγη σάρκα που έχει την παίρνουμε και την βάζουμε επίσης σε σακουλάκια στην κατάψυξη για φαγητά που χρειάζεται).
Αφαιρούμε τους σπόρους και ψήνουμε στον φούρνο της κουζίνας ή στην ψησταριά (ακόμη καλύτερα).
Για να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα τις βάζουμε ζεστές, σε νάιλον σακούλα.
Ξεφλουδίζουμε και γεμίζουμε τα σακουλάκια μας για να μπούνε στην κατάψυξη.
Είναι σαν φρέσκα όταν τα βγάλουμε.
Ίσως από τις καλύτερες σαλάτες εποχής με αλάτι και λαδόξυδο.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΟΙ ΞΥΔΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πιπεριές και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 15 λεπτά, αφού πρώτα τους ρίξουμε λίγο λαδάκι.
Όταν τις βγάλουμε από το φούρνο τις σκεπάζουμε να ιδρώσουν για να ξεφλουδίζονται εύκολα.
Τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε και τα σπόρια, τις βάζουμε σε μπωλ με τα ζουμάκια τους και προσθέτουμε ξύδι, αλάτι, σκόρδο, πιπέρι και λάδι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”