Συνταγές
Οι προμήθειες για το χειμώνα συνεχίζονται με σπιτική σάλτσα ντομάτας
Η συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένας παραγωγός λαχανικών μου είπε πριν χρόνια ότι η καλύτερη ντομάτα για σάλτσα γίνεται μετά τον Αύγουστο γιατί είναι τέτοιες οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την ωρίμανση της ντομάτας και γλυκαίνουν, και είχε δίκιο.
Βρήκα ωραιότατες ντομάτες ρόμα χωρίς κοτσάνι στο εσωτερικό τους με κατακόκκινη σφιχτή και γλυκιά σάρκα.
Ο τρόπος που της φτιάχνω απλός
Αφού πλύνουμε πολύ καλά τις ντομάτες, αφαιρώ το σημείο του κοτσανιού και τυχόν σημάδια που υπάρχουν στη φλούδα τις κόβουμε, πολτοποιούμε στο μπλέντερ( θέλω την φλούδα και τους σπόρους μέσα).
Τις βράζουμε περίπου 1 ώρα, αφαιρώ τον αφρό που μαζεύεται στην επιφάνεια και λίγο πριν σβήσω την φωτιά προσθέτω 2 κτσ. αλάτι (για μεγάλη κατσαρόλα, αν είναι μέτρια η κατσαρόλα μου βάζω 1 κουταλιά αλάτι).
Όπως είναι ζεστή γεμίζω καλά πλυμένα βάζα, κλείνω πάντα με καινούργια καπάκια γερά τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Δεν αποστειρώνουμε βάζα και καπάκια και δόξα τω Θεώ τόσα χρόνια δεν πάθαμε τίποτα εμείς που την τρώμε ούτε οι σάλτσες μου χαλάνε.
Ένα άλλο μυστικό για να κλείσουν καλά τα καπάκια είναι να κάνουμε πρώτα πως τα ξεβιδώνουμε 2 φορές και μετά ένα γερό βίδωμα στην κανονική του φορά.
Η συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.