Συνταγές
Λουκούμι έχει γίνει το φαγητό – νηστίσιμο γιουβέτσι με γαρίδες
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα βαζουμε τα καλαμαρια κομμενα στην μεση και σωταρουμε να βγαλουν τα υγρα τους. Προσθετουμε λαδι ,ενα κρεμμυδι ψιλοκομμενο, σκορδο λιωμενο ,ενα κολοκυθι σε κυβακια ,καροτο σε κυβακια ,πρασινη και κοκκινη πιπερια σε κυβακια, χυμο ντοματας, μια ντοματα ψιλοκομμενη ,λιγο νερο και βραζουμε για μιση ωρα. Αδειαζουμε σε ταψι.
Σε κατσαρολα βαζουμε λαδι και σωταρουμε το κριθαρακι , προσθετουμε νερο(η αναλογια ειναι 1 φλιτζανι κριθαρακι -5 φλιτζανια νερο).
Μολις παρει βραση αδειαζουμε στο ταψι με τα καλαμαρια. Προσθετουμε ανιθο ψιλοκομμενο ,αλατι ,πιπερι και βαζουμε στον φουρνο
Ψηνουμε μεχρι να γινει το κριθαρακι. Δεκα λεπτα πριν ολοκληρωθει το ψησιμο προσθετουμε τις γαριδες.
Αν χρειασθει ,κατα την διαρκεια του ψησιματος, προσθετουμε νερο
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Δεν έχετε φάει καλύτερες σας το υπογράφουμε! Ωραία εναλλακτική για πανεύκολες και πεντανόστιμες γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Η Συνταγή είναι από κ. Τζωρτζίνα Κκτ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο γαριδες (ολοκληρες εννοειται)
Μισο κιλο φετα πιπερατη αλμυρη
Ριγανη
Πιπερι
2 κ. σ. Αλευρι
2 κ. σ. Λαδι
100 ml κρεμα γαλακτος (προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε 6 λεπτα τις γαριδες.
Αφαιρουμε και κραταμε το ζωμο τους.
Σε τηγανι βαζουμε λαδι και αλευρι (ρου) ανακατευουμε να γινουν γρομπαλακια και ριχνω τις γαριδες.
Επειτα κουταλια κουταλια τον ζωμο ισα να σκεπαστουν οχι παραπανω.
Αφηνουμε λιγο και θρυμματιζουμε σιγα σιγα τη φετα και θα αρχισει να δενει.
Πιπερι και ολη τη φετα.
Μολις δεσει ριχνω τη κρεμα.
Ριγανη και ετοιμο.
Συνοδευει αψογα και μακαροναδα
Η Συνταγή είναι από κ. Τζωρτζίνα Κκτ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.