Συνταγές
Μπισκότα χωρίς βούτυρο που λιώνουν στο στόμα
Η Συνταγή είναι από Μιλβα Καρβουνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
2 αυγα
100 γραμ ζάχαρη
120 γραμ λαδι
1 πρέζα αλάτι
60 γραμ χυμό πορτοκάλι
60 γραμ. Καρυδα
300 γραμ σιμιγδάλι ψιλο
1 0 γραμ. Μπαικιν παουντερ
1 βανιλινι
Λίγο τριμμένο πορτοκάλι
Ζάχαρη αχνη
Και ολόκληρα αμύγδαλα η μισά για την μέση στο μπισκότο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβετε το φούρνο στους160 βαθμους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά
Την τριμμένη φλουδα από το πορτοκάλι το Μπαικιν την βανίλια την ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Δεν χρειάζεται μίξερ. Μπορείτε και με σύρμα.
Ρίχνετε το λάδι, ανακατεύετε καλά ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύετε. Βάζετε την καρύδα. Ανακατεύετε. Ρίχνετε και το σιμιγδάλι λίγο λίγο. Μετά το ανακατεύετε με το χέρι. Θα ενα μίγμα πολύ μαλακό μην το φοβηθητε. Σκεπάστε με μια πετσέτα το βάζετε στο ψυγείο για 15 περίπου.
Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο Ζαχαρι αχνη. Κάνετε μπαλίτσες σαν κεφτέδες και τα περνάτε από την άχνη. Και τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα και καρφώνετε 1 η μισό αμύγδαλο. Τα ψήνετε στους 160 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Μιλβα Καρβουνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πανεύκολη ζύμη για κρέπες χωρίς βούτυρο, μόνο με ελαιόλαδο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Mina Vrettou”
ΥΛΙΚΑ
250 ml γάλα
250 γρ αλεύρι γοχ
3 κσ ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά μαζί για πολύ λίγο στο μπλέντερ ή στο χέρι χτυπάμε με το αυγοδάρτη. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε βουτυρώσει ελάχιστα σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε γλυκιές με πραλίνα, μπισκότο, κράνμπερις ή ότι άλλο φανταστείτε. Μπορείτε επίσης να κάνετε και αλμυρές κρέπες με τυρί γαλοπούλα, πιπεριά, αυγό κλπ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Mina Vrettou”