Συνταγές
Εργολάβοι – είναι πολύ ωραία η κρέμα αυτή και ελαφριά
Η Συνταγή είναι από Eleni Kitsou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
για 38-40 κομμάτια
500 γρ. λευκά αμύγδαλα
500 γρ. άχνη ζάχαρη
8 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
λιγότερο από 1/2 κ.γ αλάτι
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
Για την κρέμα
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
1 βανίλια
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 γρ. κρύο γάλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την κρέμα. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα 5 πρώτα υλικά μαζί και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα.
Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη να κολλήσει στην επιφάνεια της κρέμας.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-Βάζουμε στο μπλέντερ σε 3-4 δόσεις τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη και τα κάνω σκόνη σχεδόν.(Μη τα αλέσετε χωρίς την άχνη γιατί θα βγάλουν το λάδι τους.)
-Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε μεμιάς τα αλεσμένα αμύγδαλα με την άχνη, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια παχιά και κολλώδη μάζα.
Δεν ανησυχουμε για το ανακάτεμα γιατί θα πέσει ο όγκος από τα ασπράδια. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το άρωμα πικραμύγδαλο.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και βγάζουμε μπαλάκια μικρά με διάμετρο 3 εκ. περίπου σε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Θα βγουν 4 ταψιά.
Στα μισά κομμάτια στερεώνουμε κι ένα αμύγδαλο από πάνω.
Η Συνταγή είναι από Eleni Kitsou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.