Συνταγές
Αγαπημένο φαγητό οι μοσχαρίσιες μπριζόλες με ντοματίνια, ρίγανη και κρασί στο τηγάνι
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκαλο
-ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τις κόψει λεπτές και να μας τις χτυπήσει λίγο με το ειδικό σφυράκι, τον μπάτη, ώστε να λεπτύνουν περισσότερο –
16 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδου σε φέτες
1 κλαδάκι μόνο τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
1/4της κούπας κρασί λευκό – βάλαμε οινόμελο γιατί δεν είχαμε λευκό
1/4της κούπας σπιτικό ζωμό η νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Φρέσκο- τριμμένο πιπέρι από μύλο
Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Φέρνουμε τις μπριζόλες, σε θερμοκρασία δωμάτιου, και τις στεγνώνομε ταμπονάροντας τες, με χαρτί κουζίνας. Σε ένα φαρδύ, και ρηχό σκεύος, τύπου κατσαρόλα – τηγάνι, αλειμμένο με μια κουτ. γλ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά – πρέπει να βγάζει καπνούς το τηγάνι- ψήνουμε τις μπριζόλες μια – μια αν δεν χωράνε, 1 – 2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, και τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, πάνω σε ξύλο κοπής, με «αυλάκια».
Στο ίδιο σκεύος που ζεματάει, και σε δυνατή πάντα φωτιά, βάζουμε 2 κουτ. σούπας λάδι, και τηγανίζουμε το σκόρδο, για περίπου μισό λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι, χωρίς να καεί.
-Ιδανικά έτσι όπως καίει το τηγάνι μας, αποσύρουμε από την φωτιά, και γέρνοντας το σκεύος απλώς, τηγανίζεται το σκόρδο μόνο του, μέσα στο λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 1-2 λεπτά, ντεγλασάρουμε, ρίχνουμε τον ζωμό, τα ντοματίνια, λίγο ακόμη, ανθό αλατιού, και φρέσκο – τριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε, κουνώντας το σκεύος, και βράζουμε, 4 – 5 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, μαζί με τα υγρά που έβγαλαν κάτω από το αλουμινόχαρτο, και τα συγκράτησαν τα αυλάκια στο ξύλο κοπής, τις γυρίζουμε για να καλυφθούν από τη σάλτσα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας, και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, – αν μείνουν οι μπριζόλες πολλή ώρα, θα στεγνώσουν- γαρνίροντας, με σπιτικά τσιπς πατάτας.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!