Συνταγές
Σήμερα το μενού είχε μάγουλα μοσχαρίσια να λιώνουν στο στόμα μαζί με πουρέ πατάτας
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ :
1.200 γρ. μάγουλα, 1 κρεμμύδι μεγάλο, 1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος, 1 πιπεριά Φλωρίνης καψαλισμένη στο γκάζι, μετά βγάζω την καμένη φλούδα και μου μένει η πιπεριά καθαρή, 2 καρότα σε κυβάκια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά πελτέ, 1 κούπα κρασί κόκκινο, 3/4 της κούπας λάδι ελιάς, αλάτι, πιπέρι αρκετό, 2 φύλλα δάφνης, 5 κόκκους μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Έπλυνα τα μάγουλα, καθάρισα τα κομμάτια που είχαν λίπος τα στέγνωσα με χαρτί κουζίνας καί έβαλα στην χύτρα ελαιόλαδο να κάψει και έβαλα τα μάγουλα να πάρουν σκούρο χρώμα.
Τότε τα γύρισα από την άλλη πλευρά και έριξα μέσα το κρεμμύδι σε κύβους, την πιπεριά σε κομμάτια, τα σκόρδα, τα καρότα σε κύβους και αφού σοτάρισα όλα τα λαχανικά, έριξα τον πελτέ, τον άφησα να ψηθεί λίγο, έριξα το κρασί, τα καρικεύματα, αφού εξατμίστηκε το αλκοόλ έριξα μιάμιση κούπα καυτό νερό.
Έκλεισα την χύτρα, χαμήλωσα την ένταση στην πιό χαμηλή θερμοκρασία και έψησα για 2,5 ώρες. Όταν το άνοιξα έριξα το αλάτι.
Πατάτες πουρέ :
Έπλυνα 4 πατάτες μέτριες, τις έβαλα σε μπόλικο κρύο νερό, έριξα και αρκετό αλατάκι και τις άφησα να βράσουν τόσο που να πέφτουν από το πιρούνι.
Όπως ήταν καυτές τις καθάρισα από την φλούδα τους καί τις άλεσα στο μύλο των λαχανικών. Έριξα αλατάκι, πιπέρι άσπρο έτσι για νά μην μου δώσει σκούρο χρώμα .
Λίγο βούτυρο και γάλα καυτό που είχα έτοιμο. Τα ανακάτεψα καί είναι έτοιμος για νά σερβίρουμε με τα μάγουλα.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.