Συνταγές
Χειμωνιάτικο αγαπημένο… το πρασοσέλινο με μοσχαρίσιο χτένι
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό χτένι το βράζω, ξαφρίζω και συνεχίζω το βράσιμο στην χύτρα για 30 λεπτά.
1,5 κιλό πράσα χοντροκομμένα πλυμένα, 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες, 1 μεγάλη σελινόρυζα, μισό λεμόνι, ελαιόλαδο, 1 φλ. τσαγιού μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, προαιρετικά σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Αχνίζουμε τα καρότα, τα πράσα και την σελινόρυζα, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος, 5-6 κτσ. σάλτσα ντομάτας, 3 κούπες από το ζουμί του κρέατος, ρίχνουμε μαυροπίπερο, την νοστιμιά.
Ανακατεύουμε, κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε 15 λεπτά, αποσύρω είναι έτοιμο για σερβίρισμα, μπορείτε να το αυγοκόψετε απλά δεν θα βάλετε σάλτσα ντομάτας, 1 κρόκος αυγού με μισό λεμόνι, χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτω από το ζουμί ανακατεύουμε καλά, το ρίχνουμε ανακατεύοντας το φαγητό, αφήνουμε, παίρνει 2-3 βράσεις, έτοιμο, η νοστιμιά του μοναδική.
Εγώ έριξα μισό λεμόνι στο σύνολο χωρίς να το αυγοκόψουμε.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με σταφίδες στα γρήγορα – Μία οικονομική συνταγή που παρασκευάζεται πανεύκολα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψουν 5 αυγά με 1,5 κούπα ζάχαρη. Προσθέτουμε 1 κούπα γάλα φρέσκο, 1 κούπα σπορέλαιο, 2 βανίλιες και το ξύσμα από ένα λεμόνι.
Τέλος προσθέτουμε 480 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε απαλά 200 γρ. σταφίδες. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 25×35 cm. και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 1 ώρα. Κρατήστε μερικές σταφίδες να ρίξετε επάνω, θα γίνει πιο όμορφο εμφανισιακά.
*Για να μην σας καθίσουν στον πάτο οι σταφίδες, αλευρώστε τες ελαφρά πριν τις ρίξετε στο μείγμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”