Συνταγές
Πρασοσέλινο με χοιρινό και αυγολέμονο! Ωραιότατο χειμερινό φαγητό
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 4-5 μερίδες χρειαζόμαστε:
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες
1 κιλό πράσα πλυμένα και χοντροκομμένα
1/2 κιλό σέλινο φύλλα, (πλυμένα και χοντροκομμένα)+ σελινόριζα, (κομμένη σε κυβάκια 1×1 εκ. κατά προτίμηση)
Αλάτι, πιπέρι
4 κτσ. ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
1 μεγάλο λεμόνι τον χυμό του
Μισοβράζουμε το κρέας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το τσιγαρίζουμε με το λάδι και το ξερό κρεμμύδι.
Μόλις σωταριστεί προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι να μαραθούν.
Βάζουμε τον ζωμό του κρέατος, που έχουμε κρατημένο στην άκρη και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
Μόλις είναι έτοιμο αυγοκόβουμε με το αυγό, τον χυμό του λεμονιού και ζεστό ζωμό από το φαγητό μας.
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Χοιρινό λεμονάτο
Υλικά
2 κτσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. χυμό από λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
10 κόκκους μπαχάρι
2 κλωναράκια λεμονοθύμαρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μπουκιές από το χοιρινό. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το μπαχάρι, το λεμονοθύμαρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.