Συνταγές
Μελιτζάνες με μοτσαρέλα το φαγητό μας σήμερα – Υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
Μαιντανο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες σε κυβάκια
1 ποτ χυμό ντομάτας
Μοτσαρελα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
Έκοψα τις μελιτζάνες σε κομμάτια κυδωνατες τις έβαλα σε αλατισμένο νερό μισή ωρίτσα.Μετα τις Ξεπλενω και τις τηγανίζω.Βαζω σε ένα τηγανι λάδι τα κρεμμύδια με τα σκόρδα να τσιγαριστούν ριχνω τις ντομάτες να τσιγαριστούν και αυτές αλάτι πιπέρι λίγο πάπρικα γλυκιά και τον χυμό
αφήνω να παρουν μια βράση. Μετά προσθέτω τις μελιτζάνες τον μαιντανο την μοτσαρέλα και λίγο νεράκι μισό ποτήρι και αφήνω να πιει την σάλτσα και να δέσει.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Μία εύκολη συνταγή για ατσμά
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
600γρ γάλα χλιαρό
300γρ.ηλιελαιο
2 ασπράδια αυγού
3κ.σ.ζαχαρη
1.5 κ. σ. αλάτι
2 φακελακια ξηρή μαγιά
1 κιλό αλεύρι γ. ο. χ
1 ποτηράκι του κρασιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε καιτην αφήνουμε για 1ωρα.
Στον χρόνο αυτό φτιάχνουμε την γέμιση. Είτε αλμυρή είτε γλυκιά. πχ πατάτα. Βράζουμε καλά 4 πατάτες τις πολτοποιησα και παράλληλα σε ένα τηγανακι καραμέλωνουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι.
Τα ένωνουμε , ρίχνουμε λίγο μπέικον λίγο πράσο δυόσμο 1 αυγό τυρί τριμμένο όχι αλμυρό πιπέρι και πάπρικα.
Τα ανακάτευουμε και άρχιζουμε να ανοίγουμε ζυμαράκια με το χέρι τους βάζουμε μέσα γέμιση. Τα πέρναμε με κρόκο αυγού που ρίχνουμε μέσα λίγο γάλα και ρίχνουμε λίγο σουσάμι στο κάθε ένα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για όσο χρόνο θέλουν να γίνουν ροδοψημενα.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.