Συνταγές
Ότι πιο εύκολο σε πίτα είναι αυτή η κουρκουτόπιτα παντός καιρού..
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
Υλικά :
200 γρ.τυρι φέτα
400 γρ.φρεσκο γάλα
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση :
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και ένα ένα όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα…
Βάζουμε στο φούρνο το ταψί με ελάχιστο λάδι να κάψει ( αυτό το κάνουμε για να γίνει καλύτερα ο πάτος της πίτας) στη συνέχεια το βγάζουμε ρίχνουμε το μείγμα της πίτας, τρίβουμε με τα δάχτυλα μου τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι λίγο να κάτσει το τυρί
ψήνουμε 30 – 40 περίπου λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς…
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για υπέροχη μα πάνω απόλα νόστιμη ζυμάραροπιτα (νηστίσιμη) – κουρκουτόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Ioulia Mparka– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι απλό
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
Αλατι πιπέρι μαύρο
Νερο με το μάτι να γίνει ένας χυλός
300 γρ τυρι νηστίσιμο φετα
Εκτέλεση:
Ανακατευουμε όλα μαζί
Βάζουμε λάδι στο ταψί μου αρκετό κ το βάζουμε στο φουρνο να κάψει
Ρίχνουμε το μείγμα μου κ ραντίζουμε με λάδι από πάνω
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 -45 λεπτά περίπου
Αναλόγως πως ψήνει κ η κάθε κουζίνα
Την ελέγχουμε να πάρει ωραίο χρωμα όπως λέμε
Η Συνταγή είναι από κ. Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.