Συνταγές
Κουρκουτόπιτα – Νόστιμη μυρωδάτη και κρατσανιστή μπατζίνα
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3κολοκυθακια τριμμένα στον τρίφτη 1κεσεδακι γιαούρτι 4αυγα 1φλυτζανι του καφέ λάδι 500γρ.τυρι φέτα αλάτι πιπέρι λίγο ρίγανη φρέσκο δυόσμο 3κουπες αλεύρι 1μπεκιν…
αφού κάνουμε το μείγμα αλείφουμε το ταψί με λάδι κ πασπαλιζουμε λίγο σιμιγδάλι από κατω κ λίγο από πάνω…
βάζουμε κ κομματάκια βούτυρο κ ψήνουμε στον αέρα στους 200βαθμους
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα ελαιόψωμα για όλες τις ώρες
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Μαρινα Μισαηλιδου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .
ΥΛΙΚΑ
200 ml χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 κ.σ.ελαιολαδο
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 300 με 350 γρ.
Ελιες σε ροδελες.1 κουπα
Εκτελέση
Διαλυουμε την μαγια +ζαχαρη στο χλιαρο νερο .Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη ,ευπλαστη,και δεν κολλα στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Αφου φουσκωσει παιρνουμε μια ποσοτητα οσο ενα πορτοκαλι πλαθουμε σε κορδωνι σε αλευρωμενη επιφανεια και τυλιγουμε σε σαλιγκαρι Τοποθετουμε στο ταψι με λαδοκολλα αφηνουμε να φουσκωσουν.
Κανουμε επαλειψη με λιγο λαδοριγανη και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους για 30 με 35 λεπτα.
Μην περιμένεις άλλο! Ήρθε η ώρα να διαλέξεις την επόμενη νόστιμη συνταγή για ελαιόψωμα !
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Μαρινα Μισαηλιδου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .