Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης
Ζεστά, ζεστά έτοιμα προς βρώσην
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-200 ml. χλιαρό νερό
-1/2 φακ. ξερή μαγιά
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-1 κτγ. ζάχαρη
-1 κτγ .αλάτι
-αλεύρι γ.ο.χ.περίπου 450 με 500 γρ.
-ζαχαρόνερο +σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας διαλύωντας στο νερό την μαγιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Η ζύμη ειναι αφράτη και δεν κολλά στα χέρια. Αφήνουμε να φουσκώσει. Πλάθουμε σε μπαλάκια τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεβράνη για 10 λεπτά.
Πλάθουμε σε κορδώνια και τα κάνουμε κύκλο. Τα βουτάμε στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τα αγαπημένα μας κουλουράκια δεν είναι άλλα από τα μουστοκούλουρα .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Koumoutsakis -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
με ένα ποτήρι του φραπέ
-1 ποτήρι σπορέλαιο
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-1,50 ποτήρι ζάχαρι
-1 κτσ. κανέλα και 1 κτσ. γαρίφαλο
-2 ποτήρια μούστο
-μισό ποτήρι πορτοκάλι με 1 κτσ. σόδα μέσα
-2 κτσ. κακάο και 1 κτσ. μέλι
-ξύσμα πορτοκαλιού
-αλεύρι παραπάνω από κιλό
-ένα σφινάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ψηνουμε στον αέρα μισή ώρα.
Μολις παγώσουν στο τάπερ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Koumoutsakis -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”