Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστά κουλούρια Θεσσαλονίκης , εύκολα και πεντανόστιμα!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι λευκό σκληρό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
500γρ νερό χλιαρό
2 κσ αλάτι
50γρ ζάχαρη
1 κσ ταχίνι
100γρ μαργαρίνη λιωμένη
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ αναμιγνυουμε όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 ίσα μέρη (σκεπαστε τα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν). Σχηματίζουμε κορδόνια και φτιάχνουνε ένα στρογγυλο κουλούρι.
Βάζουμε σε ένα μπωλ αρκετό νερό και σε ένα άλλο μπωλ αρκετό σουσάμι. Βουτάμε κάθε φορά το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολητικό χαρτί.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ένα ταψάκι στο πάτο με νερό για να δημιουργείτε ατμός, στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πετυχημένα και νόστιμα κουλούρια Θεσσαλονίκης
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακ μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
1 .5 κ.γ αλάτι
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
500 γρ αλέυρι σκληρό
Σουσάμι
Νερό
2 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυουμε καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι μαζί με το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ελαφρά λεκανακι σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια .Παιρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το κάνουμε κορδόνι και το κλείνω.Μερικα τα κανουμε 2 κορδόνια και τα επλεγουμε
Βαζουμε δύο ποτ νερό και μέσα ανακάτεψα το μέλι. Τα περνάμε πρώτα στο νερό μετά στο σουσάμι και τα βαζουμε σε λαδοκολα! Τα άφησα να φουσκώσουν πάλι μισή ώρα και μετά τα ψηνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.