Συνταγές
Πανέμορφα και άλλο τόσο γευστικά κουλούρια Θεσσαλονίκης
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
250ml χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σ.ελαιολαδο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
Ζαχαρονερο +σουσαμι
Εκτέλεση
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας διαλυωντας στο νερο την μαγια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι αφρατη και δεν κολλα στα χερια.
Αφηνουμε να φουσκωσει.
Πλαθουμε σε μπαλακια τα αφηνουμε σκεπασμενα με μεβρανη για 10 λεπτα.Πλαθουμε σε κορδωνια και τα κανουμε κυκλο.
Τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι.
Για τα τριανταφυλλακια ανοιγουμε με τον πλαστη ενα κομματι ζυμης και κοβουμε με κουπατ 6 κυκλακια μετριου μεγεθους.
Τα επανωτιζουμε το ενα με το αλλο ρολλαρουμε και γινεται το τριανταφυλλο.Το βαζουμε στην μεση.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανες και νόστιμες σφακιανόπιτες με μέλι!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kopd -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνω ζύμη με1/2 κιλό αλεύρι(για όλες τις χρήσεις ή μαλακό),περίπου 1 ποτήρι νερό 2 κουταλιές σούπας λαδι και 1 κουταλιά σούπας ρακί ή ξύδι και λίγο αλάτι.
Για την γέμιση φτιάχνουμε μπαλίτσες με ξινομυζήθρα σε μέγεθος καρυδιού.
Ανοίγουμε με πλάστη μικρό φυλλαράκι με την ζύμη και βάζεις στο κέντρο το τυρί.Κλείνουμε με την ζύμη το μπαλάκι τυριού και το κλείσιμο να είναι σαν πουγκάκι.
Βάζουμε την ένωση απο κάτω και με πλάστη πατάμε απο πάνω απαλά την μπαλίτσα να πάρει το σχήμα της πιτούλας.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι(κανονικά θέλει άλλο σκεύος αλλά και το αντικολλητικό κάνει δουλειά )σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ψήσιμο στο 5με 6.Αφού ζεσταθεί το τηγάνι βάζουμε την πιτούλα και ψήνουμε και απο τις δυο πλευρές να ροδίσει.
Σερβίρουμε με μέλι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kopd -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”