Συνταγές
Από τα ωραιότερα παραδοσιακά φαγητά. Κοτόπουλο με χυλοπίτες που έγιναν μέλι
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα ένα στήθος κοτόπουλο και το έκοψα σε κομμάτια. Έβαλα λάδι στην κατσαρόλα και μόλις έκαψε έβαλα το κοτόπουλο να το σωτάρουμε.
Μετά πρόσθεσα ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, (λευκό είναι πιο γλυκό για τα φαγητά και το προτιμώ) μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί και μόλις εξατμίστηκε έβαλα ένα κουτί χυμό ντομάτας.
Προσθέτουμε μπόλικο ζεστό νεράκι, αλάτι, φρέσκο τριμμένο μαύρο και ροζ πιπέρι, λίγο μπαχάρι, λίγο γαρύφαλλο, λίγη κανέλα και 1 κτγ. ζάχαρη.
Αφού έγινε και το κοτόπουλο και αφού είδα ότι έχει μπόλικο νερό για να βάλω τις χυλοπίτες, (αλλιώς προσθέτω νερό και περιμένω να βράσει καλά πάλι) έβαλα το χυλοπιτάκι μου και το αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά ακριβώς.
Το αποσύρουμε από το μάτι και βάζουμε δύο κουταλιές βούτυρο και το αφήνουμε να τραβήξει το ζουμί και να ψηθεί. Μετά από 5 λεπτά προσθέτω 3-4 παγάκια και λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Έβαλα και τριμμένο τυρί σκληρό Δανίας.
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς.