Συνταγές
Κασερόπιτα με σπιτικό φύλλο και χορταστική γέμιση.
Αυτή η κασερόπιτα θα σου θυμίσει παιδικές μνήμες. Το φύλλο είναι σπιτικό ενώ η γέμιση περιέχει κασέρι και γραβιέρα. Πολύ καλή ιδέα για να προσφέρεις σε καλεσμένους, οι οποίοι δεν θα μείνουν στο ένα κομμάτι.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
250 ml νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
150 γρ βούτυρο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ κασέρι
100 γρ γραβιέρα
Αλάτι-πιπέρι
2 αυγά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, αλάτι, το νερό, το λάδι, το ξύδι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.
Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε σε φύλλα.
Απλώνουμε κομμάτια από κρύο βούτυρο πάνω στα φύλλα ακολουθώντας τη διαδικασία που φαίνεται και στο βίντεο της συνταγής.
Τέλος, σκεπάζουμε και βάζουμε τα δύο μπαλάκια ζύμης για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με τη κρέμα. Βάζουμε το γάλα να βράσει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το τριμμένο κασέρι και την τριμμένη γραβιέρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Έπειτα, λαδώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας, ανοίγουμε την μία μπάλα ζύμης σε φύλλο και την τοποθετούμε στο ταψί σαν βάση για την κασερόπιτα.
Απλώνουμε την κρύα κρέμα ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζύμης ενώ διπλώνουμε τις άκρες να κλείσει και να κάνει κόθαρο.
Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.
Καλή απόλαυση! Αυτή την κασερόπιτα θα την κάνεις αρκετές φορές στο μέλλον. Δοκίμασε την και πες μου αν σου άρεσε!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!