Συνταγές
Επειδή μας αρέσουν τα εύκολα! Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά πολύ καλά χτυπημένα με σύρμα
1 γιαούρτι απλό
1 ποτ.γάλα
100 γρ.βιταμ λιωμένο
1φλ.τσ.αλευρι farine up
200γρ γκουντα τριμμένη
200γρ.τσενταρ τυρί τριμμενο
250γρ ζαμπόν,παριζα,γαλοπούλα κλπ (Ο,τι έχουμε και περισσεύει )
Ελάχιστο αλάτι λόγω τυριών
Λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με την σειρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί 24-26εκ .
Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τα τυριά που έχουμε κρατήσει από πάνω ,ψήνουμε στους 180 για 30-40′.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και μετά κόβουμε ,γιατί είναι μαλακή η ζαμπονοκασερόπιτα και σερβίρουμε.
(Η ιδέα είναι από Sophia Gazi)
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τέλειες κασερομπουκίτσες απόλαυσης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ γάλα
1 ασπράδι αυγού
1 φακελάκι μπέικιν
1 φλ ηλιέλαιο
1κ γ αλάτι
1 .5 φλ κασέρι τριμμένο
1 φλ κεφαλοτύρι τριμμένο
3.5 φλ αλέυρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα με το αυγό το ηλιέλαιο και ανακατέυουμε καλά προσθέτουμε το αλάτι το αλεύρι και τα τυριά μαζί με το μπέικιν σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετά με κούπ πατ φτιάχνουμε σχεδιακια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα. Τα αυγουλώνουμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα πασπαλίζουμε με λίγο σουσαμι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”