Συνταγές
Τέλεια και λαχταριστή κασερόπιτα με κρέμα
Πολύ καλή ιδέα για να ονειρευτούμε ένα νόστιμο φθινόπωρο
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
-1 ποτήρι κρασιού λάδι
-2 κτσ. ξύδι
-1 κτγ. αλάτι
-1 ποτήρι νερό χλιαρό
-700 γρ. αλέυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το λάδι και το τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα, προσθέτω το ξύδι, το αλάτι, σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Χωρίζω σε τέσσερα μπαλάκια σκεπάζω και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-αλάτι, πιπέρι
-1 κτσ. βούτυρο
-2 αυγά
-400 γρ. κασέρι τριμμένο
-100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το γάλα να βράσει. Ρίχνω το σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι, την γραβιέρα και ανακατεύω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω δύο φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, την κρέμα, έτριψα και λίγο κασέρι ακόμα και δύο φύλλα επάνω. Αλείφω με λίγο λάδι και σουσάμι. Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Πολύ λαχταριστή πιτούλα, τραγανό φύλλο, ωραάα ψημένη!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.