Συνταγές
Να την κάνεις είναι εύκολη και πολύ νόστιμη – τυροκασερόπιτα με ζυμαράκι αφράτο και τραγανό
.το ούζο κάνει τη διαφορά…της δίνει μια γλυκειά γεύση…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για ένα μικρό ταψάκι 20-25 cm
Υλικά ζύμης:
Χωριατικο αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
1/2 κουπα νερό βρυσης
100 γρ. κορν φλαουερ η νισεστέ
1 φλ. ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό
Λίγο ουζο η τσίπουρο (κάνει τη διαφορά)
Λίγο ξύδι
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
Υλικά γέμισης:
2 αυγά
300 γρ. Φέτα τριμμένη
200 γρ. Κίτρινο τυρί (κασέρι) ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για πάνω στην πίτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά για της ζύμη στο thermomix η στο μούλτι (εκτός το αλεύρι) και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει.
Βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε για 3′-4′ λεπτα. Τοποθετουμε τη ζυμη σε ενα μπολ, σκεπαζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για λίγες ώρες η για μια ώρα. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Κάτοπιν χωρίζουμε την ζύμη στα δυο, ανοίγουμε με τη βοήθεια νισεστέ ένα φύλλο λεπτό (σε αυτή τη ζύμη το φύλλο κόβεται προσέχετε λίγο και δεν πειράζει αν δεν είναι ομοιομορφο).
Λαδωνουμε με ελαιόλαδο το ταψάκι μας και απλώνουμε το φύλλο σουρωτα (δεν χρειάζεται να κάνουμε κοθρο και να προεξέχει το φύλλο μας) λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τη γέμιση.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και σουρωνοντας το καλύπτουμε τη γέμιση. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με παπαρουνοσπορο η σουσάμι.
Βάζουμε να ψηθεί στις αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190’C βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Τα τελευταία 5′ λεπτά πριν την βγάλουμε τοποθετούμε το ταψί στον πάτο του φούρνου.
Την αφήνουνε στο σβησμένο φούρνο για 5′ λεπτά και την βγάζουμε.
Αφήνουνε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.