Συνταγές
Τέλεια ακούγεται το κρατς! Χωριάτικη κασερόπιτα έξτρα τραγανή
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ φύλλο (στην πράσινη συσκευασία)
1/2 κιλό κασέρι Σοχού
250γρ. κατσικίσιο τυράκι τριμμένο με το χέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
Ελαιόλαδο για το άλειμα των φύλλων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το κασέρι, το τυράκι και το γάλα
Απλώνουμε τα 5 πρώτα φύλλα σουρωτά στο ταψί μας, ραντίζοντας κάθε ένα με λίγο ελαιόλαδο
Στη μέση βάζουμε τη γέμιση
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε ένα με λαδάκι! Χαράζουμε την πιτούλα, όχι εντελώς ως κάτω, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180, για περίπου 40-45 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για θαυμάσια κερασόπιτα που θα σε ξετρελάνει..
Η Συνταγή είναι από Δήμητρα Κωνσταντιδέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
700 γρ. Κεράσια χωρίς κουκούτσια
150 γρ. Βούτυρο
200 γρ. Ζάχαρη
350 γρ. Φαρίνα
150 ml. γάλα
20 ml. Κονιάκ
3 αυγά
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι όπως το κέικ..
χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, μετά το γάλα, την βανίλια, το κονιάκ και στο τέλος το αλεύρι..
ρίχνουμε το μισό μίγμα σε ένα βουτυρομενο ταψακι βάζουμε τα μισά κεράσια στην συνέχεια το υπόλοιπο μίγμα και τοποθετούμε τα υπόλοιπα κεράσια έτσι ώστε να φαίνονται..
βάζουμε το ταψί μας σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.. όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλισμενο με ζάχαρη άχνη.!
Η Συνταγή είναι από Δήμητρα Κωνσταντιδέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.