Συνταγές
Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι το πιο απίστευτα νόστιμο κέικ με κρέμα βανίλιας
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
ΥΛΙΚΑ
για την κρέμα
1 κρόκο
300 ml γάλα
75 γραμμάρια ζάχαρη
40 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 βανίλια
για το κεικ
½ κούπα ηλιέλαιο
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας γάλα
2 κούπες αλεύρι
2,5 κουταλάκια μπέικιν
λίγο αλάτι
3 βανίλιες
ξύσμα πορτοκάλι
Αχνη για την επιφάνεια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Επειτα ξεκινάμε να φτιάξουμε το κείκ χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι στα αυγά, το αλεύρι ,το αλάτι τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και
προσθέτουμε κουταλιές απο την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως. Ψήνουμε το κέικ στους 160° για περίπου 45 λεπτά. Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολο και νόστιμο κέικ με κρέμα …..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Martha Nei-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
250 μλ γάλα
30 γρ αλεύρι
2 κρόκοι αυγού
70 γρ ζαχαρη
1 βανίλια
Φτιάχνουμε τη κρέμα πρέπει να κρυώσει
Υλικά για κέικ
300 γρ αλεύρι γ ο χ
200 γρ ζαχαρη
4 αυγά
2 Κ Σ κακάο
100 μλ ηλιέλαιο
150 μλ γάλα
φακελακι μπεικην
Εκτέλεση
Μολις κρυώσει κρέμα ξεκινάμε να φτιάξουμε ζύμη του κέικ
Χτυπάμε αυγά με ζαχαρη προσθέτουμε λάδι ,γάλα Κ τα υπόλοιπα υλικά
Τη κρέμα βάζουμε σε ένα σακουλάκι κόβουμε τη μύτη
Σοκολατένια ζύμη μπαίνει από κάτω από πάνω βάζουμε τη κρέμα μέχρι να τελειώσει
Ψήνουμε σε φόρμα 26 εκκ σε προθερμανσμενο φούρνο 160* αντίστασης 45-50’ δεν ανοίγουμε το φούρνο .. με οδοντογλυφίδα μπορείτε να δοκιμάσετε αν ψήθηκε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Martha Nei-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”