Γλυκα
Μία πολύ ιδιαίτερη, διαφορετική και πάνω απ όλα εύκολη συνταγή για κέικ μανταρινιού χωρίς μίξερ
Τέλειο φαίνεται αλλά και είναι.. αφράτο, αρωματικό κ πολύ νόστιμο! Πρωτότυπο το “σιρόπιασμα” στο κέικ μανταρινιού με το χυμό του, σίγουρα του δίνει το κάτι παραπάνω!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
3 αυγά
160 γρ. ζάχαρη
150 ml. λάδι
200 ml. χυμό μανταρινιού
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 μανταρίνια
300 ml. χυμό μανταρινιού
50 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρι. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε το λάδι, κατόπιν το χυμό μανταρινού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι το αλεύρι, το μπέηκιν, τις βανίλιες, και κοσκινίζουμε στο μπωλ με το μίγμα. Ανακατεύουμε.
Με το τρίφτη, ξύνουμε τα δύο μανταρίνια και αρωματίζουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 28 εκατοστών, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Το σωστό ψήσιμο μπορούμε να το ελέγξουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Διαλύουμε τον χυμό μανταρινιού με τη ζάχαρι.
Αφού βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφαιρούμε από την φόρμα, και αφού κρυώσει το ξανατοποθετούμε στη φόρμα κάνοντας με μία οδοντογλυφίδα τρύπες σε όλη την επιφάνειά του.
Αδειάζουμε τον χυμό από το μανταρίνι με τη ζάχαρι και το αφήνουμε έτσι για περίπου 4 ώρες.
Κατόπιν, το βγάζουμε από τη φόρμα και το τοποθετούμε ανάποδα σε μία πιατέλα.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “κέικ μανταρινιού ” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics