Συνταγές
Εύκολα λαζάνια με κιμά , μανιτάρια και μπεσαμέλ
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 συσκευασία λαζάνια
Μισό κιλό κιμάς χοιρινός
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία μανιτάρια κονσέρβα
200γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική
1 συσκευασία έτοιμη μπεσαμέλ του εμπορίου
1 λίτρο γάλα
Λίγο τριμμένο mix τυριών
Λίγο βιταμ για το αλλειμμα του πυρέξ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά…τσιγαριζουμε τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήνουμε λίγο να μαραθεί και βάζουμε τα μανιτάρια κόκκινο γλυκό πιπέρι και μαύρο πιπέρι και αλάτι..
Αφήνουμε να κρυώσει και κάνω την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού…στη συνέχεια, βουτυρωνουμε το πυρέξ μου και αρχίζω βάζουμε μια στρώση λαζάνια μετά τη γέμιση και πάλι λαζάνια κιμά ..
στο τέλος πριν την μπεσαμέλ βάζουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μισά και μετά βάζουμε την μπεσαμέλ και τα τυριά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο.
Μετα τα 45 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ..(το λέμε εύκολο φαγητό γιατί κάνω έτοιμη την μπεσαμέλ και στην ουσία μόνο τον κιμά φτιάχνουμε )
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.