Συνταγές
Εξαιρετικό και προσεγμένο γλυκάκι – Πάστες Μόκα
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΆ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ
6 ΑΥΓΑ
100 γμ. ΖΆΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΒΟΎΤΥΡΟ ΛΕΙΩΜΈΝΟ ((Η ΚΑΛΑΜΠΟΚΈΛΑΙΟ ))
140 γρ ΑΛΕΎΡΙ
75γρ ΚΑΚΆΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΎ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ. ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΣΙΡΌΠΙ
2 ΚΟΎΠΕΣ ΝΕΡΌ
2 ΚΟΎΠΕΣ ΖΆΧΑΡΗ ((Καφέ μαλακια))
1 ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ ΜΙΚΡΟ
ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΆΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ TIA MARIA (ΛΙΚΕΡ)
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
60Ο ML ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΜΕΓ. ΝΕΣ ΚΑΦΕ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΜΕΓ. TIA MARIA (ΛΙΚΈΡ)
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
160 γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ (ΓΚΑΝΑΖ)
250 γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ
150 ml ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΈ ( Η ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΜΕΛΙ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΊΞΕΡ ΧΕΙΡΌΣ ΤΑ ΑΥΓΆ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΒΑΝΊΛΙΕΣ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑ
ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 5 ΛΕΠΤΆ, ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΛΕΙΩΜΕΝΟ ΧΤΥΠΆΜΕ ΓΙΑ ΛΊΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ ΤΟ ΜΊΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΆ ΥΛΙΚΆ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ ((ΑΛΕΎΡΙ ΚΑΚΑΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΑΛΑΤΙ)) ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΡΙΖ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΑΔΕΙΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΊ ((ΛΑΔΟΜΕΝΟ))
ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 18Ο ΑΈΡΑ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΆ. ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΊ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΌ ΚΌΒΟΥΜΕ ΦΈΤΕΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ ΚΑΙ ΒΡΆΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΆ ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΚΈΡ.
ΣΙΡΟΠΙΑΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ:
ΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΈΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ..ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΠΑΓΩΜΈΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΈ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΈΡ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΊ ΣΦΙΚΤΉ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΠΑΓΩΜΈΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΈΡΤΟΥΡΑ ΚΡΎΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΊΛΙΑ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ!! ΜΌΛΙΣ ΚΡΥΏΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ..ΑΦΉΣΤΕ ΓΙΑ 2 ΏΡΕΣ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ..ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ..ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΆΚΙ ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΈ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΆΤΑ ΝΑ ΛΕΙΩΣΕΙ ΣΕ ΣΙΓΑΝΉ ΦΩΤΙΆ
ΜΌΛΙΣ ΑΡΧΊΣΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΏΝΕΙ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΛΊΓΟ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ…ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΈΝΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΆΤΟΥΛΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΟ
ΑΦΉΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΈΣ ΩΡΕΣ
ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΊ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΈΛΟΥΜΕ!!
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.