Συνταγές
Πραγματικά δεν το περίμενα με τόσα λίγα και απλά υλικά – Διαχρονική και αγαπημένη πάστα αμυγδάλου
Απλή και κατανοητή συνταγή για σίγουρη επιτυχία!!
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
3 ΑΥΓΑ
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
100 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΤΓ. ΜΠΕΙΚΙΝ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΣΙΡΟΠΙ
1.1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 1/2 ΝΕΡΟ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΚΤΣ. ΛΕΜΟΝΙ ΧΥΜΟ
ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ
2 ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
300 ml. ×2
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
2 ΚΤΣ. ΛΙΚΕΡ
4 ΚΤΣ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΑΜΥΓΑΛΟ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΕΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΜΕ 35 ΛΕΠΤΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΤΟ ΛΙΚΕΡ.
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΜΥΓΑΛΑ ΦΙΛΕ.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Κλασσική συνταγή για πάστα ταψιού.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το παντεσπάνι
6 αυγα, 6 κτσ. κοφτές ζάχαρη, μια βανίλια, χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει.
Έπειτα ρίχνουμε 6 κτσ. κοφτές αλεύρι, 4 κτσ. γεμάτες κακάο, 4 κτσ. σπορέλαιο, 2 κτγ. κοφτά μπέικιν, ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10-15 λεπτά.
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό, καυτό σιρόπι, 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό, 1 βανίλια και 1 κτγ. λεμόνι, αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε την σαντιγύ, χτυπάμε στο μίξερ 2 μορφάτ.
Ανακατεύουμε με 1 ζαχαρούχο, 1 βανίλια, αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και από πάνω ρίχνουμε γκανάζ σοκολάτας, λιώνουμε 200 γρ. κουβερτούρα με 150 γρ. γάλα εβαπορέ και 1 κτσ. μέλι.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, κόβουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε με ότι θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”