Συνταγές
Ότι πρέπει για γιορτές η πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για δύο ταψιά από 27×34 διάμετρο
Βάση για δύο ταψιά
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά
250 γρ. βιταμ χάρτινο μαλακό
1 κούπα, (250 γρ.) ζάχαρη
1 κούπα γάλα
4-5 κτσ. κακάο
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του από ένα πακέτο 500 γραμμαρίων βγάζουμε μισή κούπα και τα υπόλοιπα ανακατεύουμε στη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί καλά.
Σιρόπι για δύο ταψιά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 φέτα λεμόνι
Βράζουμε 2 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει
Κρέμα για δύο ταψιά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3-4 κτσ. ζάχαρη άχνη
2-3 κτσ. κακάο
1 κονσέρβα καραμελωμένο ζαχαρούχο
Γλάσο για δύο ταψιά
340 γρ. κουβερτουρα
1 κονσέρβα γάλα συμπυκνωμένο, ( μπορεί λίγο παραπάνω)
2 κτσ. λάδι ηλιέλαιο, όλα μαζί σε φούρνο μικροκυμάτων
1 κτγ. μέλι στο τέλος
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αυτή η πάστα φλώρα από την Σόφη Τσιώπου, έχει την πιο μπισκοτένια και συγχρόνως αφράτη ζύμη.
Υλικά για την βάση
300 γρ. αλεύρι γοχ.
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό, (ή μαργαρίνη)
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κτγ. μπέικιν
400 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη 2 λεπτά και προσθέτω το 1 αυγό και 1 κρόκο,την βανίλια χτυπώντας άλλα 2 λεπτά.
Ανακατεύω το αλεύρι με το σιμιγδάλι, μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω στο μίγμα.
Κρατάω από την ζύμη ένα μέρος, (100 γρ.περίπου) και απλώνω την υπόλοιπη σ’ένα ταψάκι 28 εκ., και ρίχνω από πάνω την μαρμελάδα.
Πλάθω μπαλάκια, τα πατάω να πλατύνουν γιατι φουσκώνουν και τα βάζω πάνω από την μαρμελάδα.
Με το ασπράδι από το 1 αυγό αλείφω γύρω-0 γύρω την ζύμη και τα μπαλάκια ζύμης.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και κόβω σε 8 κομμάτια.
Αν κολλάει η ζύμη προσθέτω λίγο ακόμα αλευράκι.