Συνταγές
Εξαιρετικά παστάκια ταψιού
Η Εκτέλεση είναι από κ. Katq Teneva – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”. Η Συνταγή είναι από κ. Sofi Tsiopou
Υλικά και εκτέλεση παντεσπάνι:
6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κοφτές κακάο
6 κουταλιές της σούπας κοφτές σπορελαιο
6 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
2 βανιλιες
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν να στέκεται το μίγμα
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, βανιλιες, μπεικιν παουντερ και το κακάο και ανακατεύουμε με μαριζ πάρα πολύ απάλα
Δεν θέλουμε να βγει ο αέρας και να μας ξεφιυσκοση το μίγμα αυγών!Τέλος ριχνουμε κουτάλια κουτάλια το λάδι ανακατεύουμε απαλά
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμενο ταψάκι μέγεθος ( 30 )Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς αντίστασίς μεσαία σχάρα για 15 λεπτά φυσικά το φούρνο.
Σιρόπι:
2 νεροποτηρα νερό
2 νεροποτηρα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό φυσικό λεμονιού
Βράζουμε 3 λεπτά μετράμε μολις αρχίσει ο βρασμός.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά και το σιροπιαζουμε με ζεστό σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει
Υλικά για την κρέμα:
2 Μορφατ μεταλλικά κουτιά
1 ζαχαρουχο κουτί γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα Μορφατ σε σφιχτή σαντιγί
Ρίχνουμε το ζαχαρουχο να ενσωματωθούν και τέλος την βανίλια
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Υλικά για τον γλασσο:
300 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτι
200 γραμμάρια εβαπορέ γάλα αδιάβλητο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το μέλι ανακατεύουμε στο χαμηλό να γίνει λείο
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί να σφίξει λίγο και αφού κρυώσει το τοποθετούμε πανω στην κρέμα στο γλυκό μας και ξανά ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Sofi Tsiopou