Συνταγές
Δες εδώ τι έχουμε – λυχναράκια.. ένας ωραίος συνδυασμός γεύσεων και πολύ λαχταριστά!!
Η Συνταγή είναι από Eleftherios Zuraris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
500 γρ. αλεύρι ίσως λίγο παραπάνω
2,5 κουταλάκια μπέικιν
125 γρ. ζάχαρη
100 ml. λαδι
50 ml. γιαούρτι
Ένας κρόκος
Χυμό από μισό πορτοκαλί
Γέμιση
500 γρ. μυζήθρα, (δεν βρήκα τα έκανα με ρικοτα)
100 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο
1 κουταλάκι κανέλα
Λίγο βανίλια
Και 4-5 φυλλαράκια βάλσαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα κάλυψα μόνο με ασπράδι αραιωμένο με γάλα.
Σ ένα μπολ ανακατέψετε τα υλικά για την ζύμη. Πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά.
Φτιάξτε μια ζύμη που να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει.
Ξεκούραση για 30 λεπτά.
Ανοίξτε με πλάστη και κόψτε στρογγυλές βάσεις με διάμετρο 10-11 εκατοστά .
Την γέμιση, (δείτε φωτογραφίες), βάλτε την σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής .
Βάλτε λίγο γέμιση στις στρογγυλές βάσεις και κλείστε όπως στις φωτογραφίες σαν ταρτάκια.
Ψήσιμο στους 170 βαθμσούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Eleftherios Zuraris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πατάτες γιαχνί με ελιές – ένα πιάτο νηστήσιμο.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ενα πεντανόστιμο νηστίσιμο φαγητό, ό,τι πρέπει για τη νηστεία της Σαρακοστής
Υλικά
Μισό κιλό πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κούπα ελιές καλαμών, (εγώ έβαλα δικές μας)
1 κουτάλια της σούπας κολίανδρο σπασμένο
4 κουταλιές μάραθο
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα
1 κουτάλια σούπας πελτέ
Εκτέλεση
Πρώτα ζεματίστε τις ελιές σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Στην κατσαρόλα βάλτε το λάδι κόψτε τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τσιγαρίστε, ρίξτε τον κολίανδρο, τον μάραθο, το πιπέρι και το αλάτι.
Την σάλτσα τον μπελτέ τις ελιές και λίγο νερό.Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το φαγητό και να χυλώσει η σάλτσα του.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”..