Συνταγές
Γλυκιές καρδιές με σφολιάτα – Τα λατρεύουμε !
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας
Αχνη και ζάχαρη κρυσταλλική
νερό
ξύσμα απο 1-2 πορτοκάλι ή λεμόνι
Εκτέλεση
Πρώτα πασπαλίζουμε με άχνη ενα χαρτί ψησίματος και έπειτα επάνω ξεδιπλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Με ενα πινέλο περνάμε την σφολιάτα με νερό ,τρίβουμε κατόπιν το πορτοκάλι και απλώνουμε το ξύσμα πάνω στην σφολιάτα, την πασπαλίζουμε με 2 ή 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πατάμε τη ζάχαρη να κολλήσει καλά στη ζύμη.
Διπλώνουμε τη ζύμη από την μιά πλευρά πρός το κέντρο, διπλώνουμε και απο την άλλη πλευρά μέχρι να φτάσετε στο κέντρο,. περνάμε πάλι με νερό ζάχαρη και ξύσμα και ξαναδιπλώνουμε. Τα δυο σημεία θα πρέπει να ακουμπήσουν το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε το ψυγείο για μισή ώρα.
Επειτα βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε χοντρές φέτες τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ανοίγουμε λίγο απο την κορυφή τους για να τους δώσουμε ένα σχήμα καρδιάς,. Αλείφουμε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200°
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.