Συνταγές
Γαρίδες στο σχαροτήγανο με τραγανή κρούστα
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
500 γραμ. γαρίδες Ατλαντικού Νο 1 κατεψυγμένες
Για την σάλτσα:
1/2λεμόνι τον χυμό του + το ξύσμα
1/2κουτ. γλ. τζίντζερ φρέσκο καθαρισμένο
1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένο
50 ml ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού η αλάτι
Για το σερβίρισμα :
1 κουτ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες στην συντήρηση μέσα στο κουτί τους.
Με ψαλίδι κουζίνας, κόβουμε την ράχη τους κατά μήκος, και καθαρίζουμε το έντερο.
Κόβουμε και τα μουστάκια τους.
Τις βάζουμε σε πιάτο, και τις αφήνουμε να έρθουν, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Φτιάχνουμε την σάλτσα:
Στον κάδο του ράβδο – μίξερ, βάζουμε τον χυμό λεμονιού.
Με μικρό τρίφτη τρίβουμε και προσθέτουμε, το ξύσμα λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, και τέλος, το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε τα υλικά με το ράβδο –μίξερ σε παχύρευστη σάλτσα, προσθέτοντας το αλάτι στο τέλος, δοκιμάζοντας.
Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το σχάροτήγανο να κάψει.
Ακουμπάμε τις γαρίδες στην καυτή σχάρα, και χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
– π. χ. από το 9 που είναι η μέγιστη στην κουζίνα μου πήγα στο 7.
Ψήνουμε τις γαρίδες 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!