Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό – πεντανόστιμη γίδα γιαχνί με πατάτα και κολοκύθι
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 1/2 κιλό γίδα
4 πατάτες κομμένες κυδωνατες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνοφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
1 φλυτζάνακι του καφέ κρασί
1 κ.σ πελτέ
1 φλυτζάνι Χυμό ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το κρέας μου και το αφήνω να στεγνώσει.
Βάζουμε το λάδι μου να κάψει και σοταρω το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα σκόρδα ολόκληρα , το δαφνοφυλλο και τα μπαχαρια και τα γυρίζω να ανταλλάξουν άρωματα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον καβουρδιζω να βγάλει κι αυτός το άρωμα του.
Αλατοπιπερωνουμε το φαγητό , προσθέτω τον χυμό ντομάτας νεράκι ίσα να σκεπάσει το κρέας και σιγοβραζω μέχρι να μαλακώσει .
Τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελωσει η σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Πολύ όμορφο και λαχταριστό ρολό πατάτας γεμιστό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodosia Halvatzh-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε 4 μεγάλες πατάτες με το χοντρό τρίφτη στύβουμε τις πατάτες να φύγουν τα υγρά . Βάζουμε μέσα 2 αυγά 1 ποτήρι γάλα 4 κουταλιές αλεύρι ρίγανη πιπέρι ένα κουταλάκι γλυκού μίγμα για πατάτες φούρνου δύο κουταλιές σπορέλαιο.
ζυμώνουμε καλά το μίγμα μας και βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ταψί του φούρνου για μισή ώρα στους 180 βαθμούς να ψηθεί. Αφού το βγάλουμε το σκεπάζουμε με πετσέτα να κρυώσει λίγο.
Βάζουμε φέτες ζαμπόν κοτόπουλου τσιγαρίσουμε ελαφρώς 5 φέτες μπέικον δύο λουκάνικα ριγανάτα πιπεριές χρωματιστές τυριά φέτα και κεφαλοτύρι .και ότι άλλο σας αρέσει Η επιλογή δική σας.
Αφού απλώσουμε να πάει παντού κάνουμε ρολό και ψήνουμε πάλι για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodosia Halvatzh-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”