Συνταγές
Ιδιαίτερο τελείωμα φύλλου και με πολύ ωραία υλικά η γέμιση κολοκύθας
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα στην κατσαρόλα τέσσερις με πέντε κούπες τριμμένο κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη έριξα μία κουταλιά της σούπας βούτυρο άλιωτο ένα φλιτζανάκι του καφέ ελληνικού γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μία τσιμπιά αλάτι τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη δύο κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο και αλεσμένο μία τσιμπιά αλάτι Δύο κουταλιές της σούπας μέλι μία κούπα σταφίδες πλυμένες μισή κούπα καρύδια κοπανισμένα
ανοίγουμε με τη φωτιά και όταν αρχίσουν να πάρουν βράση να λιώσει το βούτυρο ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το φυλλο
Για τα φύλλα έβαλα ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδο μία τσιμπιά αλάτι μία τσιμπιά ζάχαρη δύο κούπες νερό και μία τσιμπιά Μάγια στη μύτη του κουταλιού αλεύρι όσο πάρει
τα αφήνουμε να φουσκώσει τα κόβουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με corn, flour
Σε ένα μικρό Μπολ βάζουμε βούτυρο ελαιόλαδο και σπορέλαιο mix λαδώνουμε το ταψί ανοίγουμε τα φύλλα έβαλα τέσσερα κάτω Φυλλο Λάδωμα με το πινέλο ξανά φυλλο
Το τελευταίο φύλλο κάτω να είναι λίγο σουρωμένο μέσα στο ταψί βάζουμε τη γέμιση και πάνω τρία φύλλα με την ίδια διαδικασία
Λαδώνουμε το επάνω φυλλο Χαράζουμε την πίτα και μετά στο φούρνο όχι σε μεγάλη θερμοκρασία εκεί που ψήνεται τα γλυκά σας θα πάρει 1 h και κάτι
Μόλις είναι έτοιμη και ξεροψημένη την βγάζουμε από το φούρνο και την αλείφουμε με μπόλικο μέλι καλό σας βράδυ φιλάκια πολλά να προσέχετε
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.