Συνταγές
ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ – ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΕ ΘΗΚΕΣ ΜΑΦΙΝ
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Άδειασουμε με τις κολοκύθες (τα μικρά παιδιά )κ όση γεμιση βγήκε κάναμε πουρέ πορτοκαλής κολοκύθας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ
1 κουπα πουρέ πορτοκαλής Κολοκυθάς ,,1 κουτ γεμάτη σουπας αγελαδινό βούτυρο ,,1 γεμάτη κουτ Καστάνη ζάχαρη ,1 κουτάλια κανέλα κειλανης .1 πακέτο φύλλο κρούστας ,βούτυρο λιωμένο για την επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βουτυρώνουμε δυο φύλλα και τα κόβουμε σε τετραγωνάκια Τα στρώνουμε σε θήκες για μαφιν ,και βάζουμε μια κουτ πουρέ γεμάτη
Συνεχίζουμε με 3 φύλλα βουτυρωμένα κ στο τέλος ένα κομμάτι φύλλο
το ζαρώνουμε κ το τοποθετούμε σαν σχέδιο επάνω τσαλακωμένο Βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμους ,σκεπασμένα για 15 λεπτά
ξεσκεπάζουμε κ συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 8-10 λεπτά ανάλογος το φούρνο
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Λατρεμένη γλυκιά κολοκυθόπιτα που μοσχοβολά το σπίτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη 1 κουπα ζάχαρη 1 κουπα καρύδια χοντροκομμένα 1 κ.σ.κανελα 1 κ.γ.γαρυφαλο ένα σφηνάκι κονιάκ μισή κούπα σταφίδες 2 βανιλιες ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε να δέσουν τα αρώματα τους
ΖΎΜΗ
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.ενα σφηνάκι ελαιόλαδο ένα σφηνάκι ξύδι 1 κ.γ.αλατι 2 κουπες νερό , ζυμωνουμε καλά τα υλικά μέχρι να βγάλει η ζύμη φουσκάλες χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια ανοίγουμε με νισεστε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
λαδωνουμε το φύλλο βάζουμε γέμιση ρολαρουμε βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το ταψί λαδωνουμε από πάνω ραντίζω λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 50-60 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”