Συνταγές
Καλή χρονιά και του χρόνου με υγεία – φτιάξτε μοναδική και λαχταριστή βασιλόπιτα
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
(Τα υλικά είναι για μια δόση, τις έκανα ξεχωριστά)
1 ΒΙΤΑΜ ΦΛΩΡΑ-(ΤΗΝ ΕΙΧΑ 2 ΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ να έχει λιώσει )
440 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
5 ΑΥΓΑ- ΟΠΟΥ ΕΙΧΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ
50 ΓΡ. ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ,
210 ΓΡ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ, ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΦΑΡΙΝΑ
2 ΚΤΓ. ΜΠΕΙΚΙΝ
Ζάχαρη άχνη και τους αριθμούς τους είχα αγοράσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΗΣΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΕΝΑ- ΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΓΑΛΑ , ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΣΑ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΙΧΝΑ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ. ΤΕΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΤΑ ΕΡΙΧΝΑ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
ΕΨΗΣΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΠΑΝΩ- ΚΑΤΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 60 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, (ανάλογα τον φούρνο).
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Βασιλόπιτα “Χρυσές Συνταγές” !
Υλικά
Μία (1) κούπα μαργαρίνη
Πέντε (5) αυγά
Δύο (2) ποτήρια ζάχαρη
Δύο (2) πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και λιωμένα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Τρία (3) ποτήρια αλεύρι γοχ.
Ένα (1) μπέικιν πάουντερ
Δύο (2) κτσ. κονιάκ
½ κτγ. κανέλλα
200 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
Για το γλάσο σοκολάτας
125 γρ. κουβερτούρα
100 ml. γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το κονιάκ και την κανέλλα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και το τριμμένο αμύγδαλο. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 28 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
2. Για το γλάσο βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά, κλείνουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα.
3. Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα ρίχνουμε το γλάσο.
Καλή Επιτυχία και καλή Χρονιά!