Συνταγές
Αφράτη Βιεννέζικη Βασιλόπιτα γεμάτη αρώματα και πλούσια γεύση!!
Η Συνταγή είναι από Ουρανία Καρδάμη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Νούμερο ταψιού 24.
1 βιτάμ ,(ή φρέσκο βούτυρο), 3 αυγά, 2 κούπες ζάχαρη, 1 κτγ. μπέικιν, 4 βανίλιες, 4 κτσ. καρυδόψιχα, 4 κτσ. τριμμένη κουβερτούρα, 4 κτσ. αμυγδαλόψυχα, 4 κτσ. σταφίδες ξανθές, 4 κτσ. ινδική καρύδα, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 1 κτγ. ξύσμα λεμονιού, 1 κτγ. ξύσμα πορτοκαλιού, 1/2 κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, 500 γρ. αλεύρι φαριναπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο, (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο μείγμα με τα αυγά, προσθέτουμε τώρα βανίλιες και τα ξύσματα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό, γιαούρτι και αλεύρι.
Δεν πολυχτυπάμε, ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν ξεχνάς που και που να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαϊνά του κάδου ότι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο το μείγμα .
Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις και ανακατεύεις τα ξηροκάρπια. Βάζεις σέ βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνεις στους 180 βαθμούς, (προθερμασμένο φούρνο) για 50-55 λεπτά έως μία ώρα .
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε φρέσκο βούτυρο την κάνει πιο μυρωδάτη. Η ζύμη σαν πυκνότητα πρέπει να είναι όπως η ζύμη τού κέικ.
Η Συνταγή είναι από Ουρανία Καρδάμη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!