Συνταγές
Αφράτο ωραίο τυρόψωμο κουλούρα, πολύ αφράτη
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
300 γρ φετα + 100 γρ κασέρι τριμμένα ανακατεμενα μαζί με λίγο ριγανη
Λίγο ρίγανη
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο μαζί με 1 κ.γ πάπρικα για το αλλειμα !!!
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε κομμάτια. Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι το ανοίγω στο μέγεθος του ταψιού και το τοποθετουμε σε λαδωμένο ταψάκι.Τα αλλα ζυμαράκια τα ανοίγουμε λίγο με το χέρι βάζουμε το μείγμα της φέτας τα κλείνω και τα φτιάχνω μπαλάκια!! Τα βάζουμε περιμετρικά γύρω γύρω από το ταψάκι μας.
Με το μαχαίρι κόβουμε σε τρίγωνα το κομμάτι της ζύμης που είναι κάτω στο ταψί και γυρνάμε κάθε τρίγωνο επάνω στα μπαλάκια ζύμης.Σε ένα μπολάκι έχουμε ανακατέψει μισό ποτήρι ελαιόλαδο μαζί με 1 κ.γ πάπρικα και περνάμε τα μπαλάκια ζύμης!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.