Συνταγές
Αυτή η κρεατόπιτα είναι ένα υπέροχο γεύμα αφού έχει τα πάντα – δοκιμάστε μπουρέκι Αλοννησιώτικο
Η Συνταγή είναι από Ελένη Μαλαματένια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ιδανικό κρέας για αυτή την συνταγή είναι γίδα αλλά γίνεται και με μοσχάρι..
Κάνουμε το κρέας κοκκινιστό εμείς βάζουμε μέσα και ξύλο κανέλας και μπαχάρι που του δίνουν πολύ ωραίο άρωμα και του πάει πολύ
Αφού βράσει το κρέας το στραγγίζουμε και το κάνουμε πολύ μικρά μικρά κομματάκια.
Το ζουμί του το κρατάμε σε μια κατσαρόλα
Βάζουμε 3 φύλα στην κάτω μεριά του ταψιού και πάνω βάζουμε το κρέας που δούμε κόψει και στραγγίσει σε μικρά κομμάτια, από πάνω βάζουμε άλλα 3 φύλα
Βάζουμε το ταψί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι σιγά σιγά μέχρι να ψηθεί , όχι πολύ λάδι όμως , τόσο όσο να μην μας καεί aαφου γίνει από την μια μεριά βάζουμε το πλστηρι πάνω στο ταψί και το γυρνάμε από την άλλη μεριά για να ψηθεί και από την άλλη μεριά
Οταν ψηθεί και από τις δύο μεριές το τρυπάμαι παντού με ένα πιρούνι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από το κρέας αφού το έχουμε πρώτα ζεστάνει
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε χωρίς να το βγάλουμε από την φωτιά μέχρι τα φύλλα να ποτίσουν αρκετά
Το βγάζουμε από την φωτιά και τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και ζεστό και κρύο
* εκτός από το κρέας και το λάδι τίποτα άλλο δεν βάζετε στην πίτα μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές , όταν ψηθεί μετά προσθέτουμε το ζουμί από το κρέας που είχαμε αφαιρέσει πριν μέχρι να ποτίσουν κακά τα φύλλα…
Η Συνταγή είναι από Ελένη Μαλαματένια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.